رزومه چیست؟

+BME

رزومه نویسی ( کارگاه رزومه نویسی )

تهیه و تنظیم : فتانه هنرجو ( کارشناسی مهندسی پزشکی)

رزومه سندی است حاوی سوابق تحصیلی، شغلی و دستاوردهای یک فرد که معمولاً جهت تقاضای یک موقعیت شغلی ارائه می‌شود و از امر های مهم میشه به رزومه نویسی اشاره کرد .

یک رزومه خوب، اطلاعات و تجربیات شما را به بهترین شکل ممکن به کارفرما منتقل می‌کند.در واقع، رزومه یک سند بازاریابی است که از طریق آن باید برای خودتان بازاریابی کنید.

در این سند شما باید مهارت‌ها، توانایی‌ها، صلاحیت‌ها و تجارب خود را به کارفرما بفروشید.بنابراین هرچه خودتان را بهتر معرفی کنید، تصمیم‌گیری برای کارفرما راحت‌تر خواهد بود.

توجه کنید که کارفرما به دلیل مواجه شدن با حجم زیادی از رزومه ها، قرار نیست زمان چندان زیادی را صرف مطالعه رزومه شما کند ، پس رزومه خود را به گونه‌ای بنویسید که اطلاعات موجود در آن در همان ۳۰ ثانیه اول نظر کارفرما را به خود جلب کند.

لازم به ذکر است که یک رزومه حرفه‌ای باید به شکلی طراحی شود که اطلاعات مرتبط با شغل و ویژگی‌های شخصی شما را برجسته کند و نقاط ضعف شما را بپوشاند.

انواع رزومه نویسی  از لحاظ محتوا:

  1. رزومه نویسی کاری :

رزومه کاری همان مدل مرسوم و متداولی است که از رزومه می‌شناسید و معمولا نیز حاوی اطلاعات کامل از سابقه کار، مهارت‌ها، مدارک تحصیلی، توانایی‌ها، دستاوردها، همچنین شرح حالی از فرد است.

این مدل رزومه را می‌توان کامل‌ترین نوع رزومه نامید، چرا که نه مانند رزومه تحصیلی سابقه کاری کاری در آن کم است و نه مانند رزومه تحصیلی تنها محدود به مدارک تحصیلی می‌شود.

  1. رزومه نویسی تحصیلی :

رزومه تحصیلی سندی است که در آن محققان و محصلان،  از آن برای درخواست همکاری در مراکز علمی، آموزشی و دانشگاهی استفاده می‌کنند. این نوع رزومه نیز مانند رزومه کاری می‌تواند اطلاعات مربوط به سوابق تحصیلی، سوابق استخدامی و شغلی را شامل شود، اما در کنار آن سوابق کارهای تحقیقاتی و تدریس در دانشگاه‌ها، سابقه انتشار مقاله، جوایز و دستاوردهای علمی و بورسیه‌های تحصیلی را نیز شامل می‌شود.

در نگارش  این نوع رزومه، بیشتر باید روی سوابق علمی و تجربه کار در مراکز آموزشی تمرکز کرد.

  1. رزومه نویسی کارآموزی :

رزومه کارآموزی سندی است که در آن مهم‌ترین مهارت‌ها، دستاوردها و همچنین سوابق کاری دانشجو آورده می‌شود تا بتواند نظر کارفرمایان و کارشناسان را جهت استخدام جلب کند. این رزومه حاوی اطلاعات مهمی از جمله تحصیلات، سابقه کارآموزی و کاری، موفقیت‌ها و مهارت‌ها خواهد بود.

 رزومه کارآموزی کمی با رزومه کاری فرق دارد و عمده تفاوت آن در این است که، که در رزومه کارآموزی کارجو این اجازه را دارد که از موفقیت‌ها ودستاوردهای خود در دانشگاه بگویید و کارهای پاره وقت خود را برجسته کند.

روش های نگارش رزومه:

به طور کلی ۴ مدل رزومه نویسی وجود دارد:

  • بر اساس ترتیب زمانی (Chronological Resume): در این نوع رزومه ، سوابق و تجربیات کاری و تحصیلی به ترتیب زمانی معکوس (از آخر به اول) نوشته می‌شود.(تهیه رزومه Chronological، راحت‌ترین و رایج‌ترین روش تهیه رزومه است.)

رزومه‌ای که به سبک ترتیب زمانی نوشته شده باشد معمولاً پرجزئیات، قابل فهم و زندگینامه‌گونه هستند و برای دانشجویانی که سابقه کاری خوبی نیز دارند بسیار مفید هستند.

  • عملکردی یا مهارتی (Functional Resume): در رزومه عملکردی یا مهارتی تمرکز اصلی بر تجربیات و مهارت‌هایی است که کسب کرده‌اید (بدون ترتیب زمانی).این نوع رزومه برای موقعیت‌های شغلی مدیریتی بسیار کاربردی است.

 

  • ترکیبی (Combination Resume): ترکیبی از دو مدل بالاست که هم به برشمردن سوابق کاری برحسب زمان و هم به شرح تجربیات و مهارت‌های کسب شده می‌پردازد.

 

  • هدفمند (Targeted): رزومه‌ای هدفمند که اختصاصا برای یک موقعیت شغلی خاص نوشته می‌شود و تاثیرگذاری بالایی دارد.

کاربرد هرکدام از این رزومه‌ها با همدیگر تفاوت دارد و لازم است با توجه به موقعیت شغلی و تجربیات خود، بهترین نوع را انتخاب کنید.اما به طور کلی رزومه ترکیبی با امکان ویرایش، بهترین و کاربردی‌ترین نوع است و برای اکثر کارجویان در اغلب موقعیت‌های شغلی قابل استفاده است.

 

فاکتور های مهم در نگارش رزومه:

 قبل از نوشتن هر گونه رزومه باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید:

  1. در یک راستا قرار گرفتن مهارت های شما با مهارت های مد نظر کارفرما.
  2. در یک راستا قرار گرفتن علایق کاری شما با حوزه کاری مد نظر کارفرما
  3. داشتن تخصص و مدارک تخصصی مرتبط با شغل و حوزه کاری آن شرکت

توجه کنید که انسجام موارد ذکر شده در رزومه شما به تاثیر گذاری رزومه شما می‌افزاید؛ به عبارت دیگر هر چه شما در یک زیر شاخه از رشته خود به طور تخصصی به فعالیت و جمع آوری اطلاعات بپردازدید، میتوانید رزومه منسجم تر و با کیفیت تری داشته باشید.

مشخصات گرافیکی یک رزومه خوب:

 

  • در طراحی رزومه خود به فضای خالی و سفید رزومه توجه کنید، یک رزومه خوب نباید فضای خالی زیادی داشته باشد.
  • حتماً دقت کنید که رزومه‌تان بر اساس اندازه A4 ایجاد شده باشد. ( در هنگام ارایه رزومه به هیچ وجه کاغذ رزومه خود را تا نکنید.)
  • در نگارش رزومه از فونت مناسب و رسمی استفاده کنید. فونت‌های فارسی B Nazanin و B Zar برای نوشتن رزومه فارسی و فونت‌های Arial یا Helvetica برای رزومه انگلیسی مناسب ترند.
  • اندازه فونت متن رزومه را بین ۱۰-۱۲ در نظر بگیرید و برای تیترها، فونتی با اندازه ی ۱۶-۱۴ را مد نظر قرار دهید.( توجه کنید که بخش ابتدایی و مشخصات فردی را بولد یا با فونتی کمی بزرگ‌تر بنویسید.)
  • فونت و رنگ سربرگ های رزومه را یکسان در نظر بگیرید.
  • حاشیه متن از هر ظرف حداقل حدود ۲-۳ سانتیمتر باشد.
  • یک فاصله یک سانتی بین خطوط و نوشته‌های متن بگذارید.
  • در صورت استفاده از تصویر خود در رزومه ، ازتصویری با کیفیت خوب و با چهره ای شاداب (برای انتقال حس مثبت به بیننده) استفاده کنید. لازم به ذکر است که تصویر را در بخش مشخصات درج کنید. (درج تصویر در رزومه اختیاری است.)
  • از لحاظ بصری و جهت مدیریت فضای رزومه ، تصویر شخصی درج شده در رزومه، نباید فضای زیادی را به خود اختصاص دهد.
  • برای فهرست‌وار کردن اطلاعات در هر بخش (مثل بخش تحصیلات و سوابق کاری) از بولت پوینت استفاده کنید.استفاده از بولت پوینت در رزومه به دسته بندی بهتر مطالب و بهتر دیده شدن موارد کمک میکند.
  • در هر بخش بیشتر از ۴-۵ بولت پوینت استفاده نکنید.
  • بخش‌بندی رزومه شما باید ساختاری منطقی داشته باشد تا به راحتی قابل مطالعه و مفهوم باشد
  • رزومه را تنها در یک صفحه و حداکثر دو صفحه بنویسید؛ هرچند ممکن است در برخی موارد خاص، رزومه‌ ۳ صفحه‌ای هم قابل قبول باشد.؛اما فراموش نکنید که طبق یه اصل نانوشته هرچقدر تعداد صفحه‌ها بیشتر شود تاثیرگذاری آن کمتر می‌شود.(رزومه های تک صفحه ای در انتقال مفاهیم سریع تر عمل میکنند.)
  • برای نوشتن رزومه خود از قالب های آماده استفاده نکنید.(با برنامه office word میتوانید رزومه شخصی بسازید.)
  • فایل نهایی رزومه را حتما در فرمت PDF ذخیره و برای کارفرما ارسال کنید. اما پیشنهاد می‌کنیم یک نسخه Word هم داشته باشید تا در آینده به راحتی بتوانید آن را ویرایش و بروزرسانی کنید.
  • فایل رزومه را به درستی نام گذاری کنید؛ به طور مثال(“رزومه سعید سعیدی” به جای “رزومه”)
  • بصورت دوره‌ای رزومه را آپدیت کنید.
  • هر از گاهی رزومه خود را چک کنید و تجربیات و مهارت‌های جدید که کسب کرده‌اید را به رزومه اضافه کنید و در صورت نیاز رزومه را تغییر و ارتقا دهید.
  • وجود هرگونه اشتباه تایپی یا غلط املائی و نگارشی جلوه بسیار غیرحرفه‌ای و نامناسبی به رزومه شما می‌دهد. بنابراین قبل از ارسال رزومه برای کارفرما؛ چندین بار رزومه را بخوانید و در صورت امکان از فرد دیگری بخواهید آن را بررسی کند.
  • توجه کنید که درصورت استفاده از از المان های گرافیکی در ساخت رزومه ، سادگی رزومه را مخدوش نکند.(رزومه را زیاد شلوغ نکنید.)
  • در استفاده از رنگ ها در رزومه ، به تئوری ترکیب رنگ ها و فلسفه رنگ ها نیز دقت کنید.(یه تقلب کوچولو: استفاده از رنگ ابی ،حس اعتماد و ارامش را به بیننده القا میکند. )
۱.      Contact

۲.      about me

۳.      education

۴.      work experience

۵.      academic projects

۶.      volunteer work

۷.      skill

۸.      languages

۹.      publication

۱۰.  achievements

۱۱.  selected courses

۱۲.  hobbies

۱۳.  preference

قسمت های مختلف یک رزومه:

  1. بخش Header و اطلاعات تماس
  2. بخش توصیف فردی یا «درباره من»
  3. سوابق تحصیلی و دانشگاهی
  4. سوابق و تجربیات کاری و حرفه‌ای
  5. فعالیت های علمی پژوهشی
  6. فعالیت های داوطلبانه (مختص به دانشجویان)
  7. مهارت‌ها و توانمندی‌ها
  8. میزان آشنایی با زبان‌های خارجی
  9. تالیفات
  10. جوایز ودستاوردها
  11. گواهینامه‌های آموزشی
  12. تفریحات و سرگرمی‌های شخصی
  13. ارجاعات در رزومه

 

نکات مهم در نگارش  هر یک از قسمت های مختلف یک رزومه:

  • بخش Header و اطلاعات تماس:

در این بخش اطلاعات شخصی شامل: نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، وضعیت نظام وظیفه ، وضعیت تاهل یا تجرد ، شماره تلفن همراه ، شماره تلفن ثابت، ایمیل کاری و آدرس نوشته می‌شود.

  • نکته:
  • در رزومه حتما شماره تماس شخصی و مستقیم تان را درج کنید تا کارفرمایان بتوانند به راحتی با شما تماس بگیرند.
  • در مورد آدرس نیازی به درج آدرس دقیق نیست؛ اما حتما شهر و محدوده سکونت را مشخص کنید.
  • در ارسال رزومه برای موقعیت های خارج از کشور، در صورت تمایل میتوانید ، لینک اختصاصی خود درLink in را به این بخش اضافه کنید.
  • در ارسال رزومه برای موقعیت های خارج از کشور، پس از ذکر نام و نام خانوادگی ، در یک خط بخشی تحت عنوان Research Interest ایجاد کنید و از یک یا چند حوزه مورد علاقه در کارهای پژوهشی خود سخن به میان آورید.

 

  • بخش توصیف فردی یا «درباره من»

در این بخش که بعد از اطلاعات تماس قرار می‌گیرد، شما باید  خلاصه‌ای از کل رزومه خود را  طی چند خط بیان کنید ، یعنی شما در این بخش ،  باید طی ۲ الی ۳ جمله ، خودتان و توانمندی‌ها و مهارت‌هایتان را معرفی کنید و به کارفرما بگویید چرا برای این موقعیت شغلی مناسب هستید.

 

  • نکته:
  • با انتخاب کلمات ظریف و هوشمندانه در توصیف خود ومهارت هایتان، در نظر کارفرما،  فردی حرفه ای تر و با تجربه تر جلوه خواهید کرد.
  • سوابق تحصیلی و دانشگاهی

از آن جا که بسیاری از موقعیت‌های شغلی نیازمند میزان خاصی از تحصیلات هستند؛ تکمیل بخش تحصیلات دانشگاهی اهمیت زیادی دارد. با این حال، این بخش بهتر است کوتاه و مختصر نوشته شود و بخش زیادی از رزومه را به خود اختصاص ندهد. تنها به صورت تیتروار ، نام دانشگاه، شهر، رشته و مقطع تحصیلی و معدل کل ، زمان شروع و پایان تحصیلات اشاره کنید.

  • نکته:
  • در این بخش لازم است تحصیلات دانشگاهی نوشته شود و نیازی به اشاره به رشته تحصیلی دبیرستان وجود ندارد. تنها در صورتی که آخرین مدرک تحصیلی شما دیپلم است به رشته و مدرک دیپلم اشاره کنید.
  • در ارسال رزومه برای موقعیت های خارج از کشور به خصوص امریکا، معدل کل(GPA) باید بر حسب ۴ نوشته شود.
  • بهتر است که در آدرس دهی شهر و دانشگاه محل تحصیل از هایپرلینک استفاده نکنید.

 

  • سوابق و تجربیات کاری و حرفه‌ای:

بخش سوابق وتجربیات کاری، یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین بخش‌های رزومه نویسی است و بیشترین بخش رزومه را به خود اختصاص می‌دهد.

برای نگارش این بخش تجربیات و سوابق کاری اخیر و مرتبط را براساس ترتیب زمانی معکوس ذکر کنید؛ یعنی با جدیدترین و آخرین شغلی که داشته‌اید شروع کنید. (به عنوان یک قانون باید بدانید که نوشتن سوابق شغلی­ تا ۱۰-۱۵ سال اخیر منطقی است نه بیشتر! و همچنین تنها سوابق مرتبط با شغل درخواستی را باید بنویسید نه موارد غیر مرتبط!)

هر شغل مرتبط با آگهی استخدامی می‌بایست به صورت تیتر جداگانه نوشته شود.  در نگارش سابقه کاری خود ابتدا  عنوان شغلی و سپس نام شرکت یا سازمان  و در نهایت تاریخ شروع و خاتمه همکاری با سازمان یا… را بیان کنید.

در صورتی که پس از تهیه رزومه  فضای خالی در رزومه باقی مانده بود ؛ میتوانید  وضایف و دستاورد های شما در هر پروژه را به طور خلاصه  طی ۲ الی سه عنوان به این بخش اضافه کنید.

  • نکته:
  • در هنگام نوشتن سوابق شغلی از کلماتی استفاده کنید که شما را شخصی فعال معرفی کنند. برای مثال کلماتی مانند برنامه‌ریزی، توسعه و هماهنگی می‌توانند حس خوبی به کارفرما منتقل کنند.
  • هنگام نوشتن سوابق شغلی، سعی کنید بر روی مهارت های کار گروهی تمرکز کنید.
  • در بخش تجربیات و سوابق کاری بهتر است از اعداد و ارقام استفاده کنید تا رساندن مفاهیم ملموس‌تر باشد.

اگر هیچ سابقه کاری ندارید و تازه فارغ التحصیل شده‌اید، یا در زمینه‌ای که قصد دارید در آن کار کنید سابقه مرتبط ندارید، می‌توانید بر بخش مهارت‌ها و فعالیت های علمی پزوهشی  و فعالیت های داوطلبانه متمرکز شوید.

  • فعالیت های علمی پژوهشی

دراین بخش از پرژوه های مفید و عملی و کار های تحقیقاتی ای که در دوران تحصیل خود انجام دادید و همچنین شرکت در  طرح های تحقیقاتی زیر نظیر اساتید ، سخن به میان بیاورید .(لازم به ذکر است که پروزه ها و… باید مرتبط با موقعیت  شغلی مد نظر کارفرما باشند.)

برای بیان پروژه های انجام شده ، دسته بندی در نظر بگیرید و توضحیات مربوط به  هر پروژه را حداکثر در یک خط بیان کنید.

توضیحات مرتبط با پروژه ها باید شامل سه بخش باشد:

  • عنوان پروژه
  • مسولیت شما درانجام آن پروژه
  • نتیجه حاصل شده از پروژه.

توجه داشته باشید که در  بیان پروژه ها اغراق نکنید و اطلاعات خوبی در زمینه آن پروزه داشته باشید؛ زیرا کارفرما ممکن است از شما درخواست توضیح بیشتری کند یا سوالاتی پیرامون آن پروژه از شما بپرسد.

 

  • فعالیت های داوطلبانه (مختص به دانشجویان)

اگر در انجمن ها یا بنیاد های مطرح در سطح کشور عضویت دارید یا با آن ها همکاری میکنید ، در بخش نام انجمن (یا بنیاد یا…)  و نوع همکاری یا عضویت خود را بیان کنید.(یه تقلب کوچولو: اضافه کردن این بخش به رزومه دانشجویان بدون سابقه کار ، میتواند تاثیر گذاری رزومه را افزایش دهد.)

هم چنین در این بخش میتوانید از  دوره های کارآموزی ای که رفته اید ، سخن به میان آورید.مثلا: کارآموزی در شرکت فلان به مدت ۶ ماه(سال:۱۴۰۲)

 

  • مهارت‌ها و توانمندی‌ها

 در نگارش این بخش ؛ ابتدا مهارت‌های خود را بر اساس نوع شغلی که می‌خواهید به دست آورید، اولویت‌بندی کنید و سپس بر اساس اولویت ها ، مهارت ها را بیان کنید.( یه تقلب کوچولو: قبل از بیان مهارت هایتان، از اطرافیان خود بخواهید که مهارت های بارز شما را از نظر خودشان بیان کنند .)

بدیهی است مهارت‌ها و توانایی‌های که ارتباط بیشتری با موقعیت شغلی مورد نظر داشته باشند اهمیت بالاتری دارند و در نگارش رزومه از اولویت بیشتری برخوردار هستند.

  • نکته:
  • در بیان مهارت های خود میتوانید کمی اغراق کنید، به عبارت دیگر پیاز داغ ماجرا را زیاد کنید اما هرگز دروغ نگویید.

به طور کلی مهارت‌ها به ۲ دسته تقسم میشوند ؛ مهارت های نرم و مهارت های سخت.

  1. مهارت‌های نرم (Soft Skills):

  • به مهارت‌هایی مثل توانایی حل مساله، توان مدیریت و رهبری، روابط عمومی، روحیه همکاری، مدیریت زمان و گفته می‌شود.
  1. مهارت‌های سخت (Hard Skills):

  • هر نوع مهارت فنی و تخصصی مرتبط با شغل، از برنامه نویسی پایتون گرفته تا روش پخت غذاهای تایلندی را شامل می‌شود. این مهارت‌ها را براساس میزان تسلط را به طور لفظی( مقدماتی ، متوسط، پیشرفته یا  برحسب درصد) یا با استفاده از المان های گرافیکی( نمواد دایره ای یا…) بیان کنید.

 به طور کلی مهارت‌های ابتدایی ای که هر کارفرما انتظار دارد در رزومه شما ببیند عبارتند از:

  • تسلط به یک زبان غیر فارسی (مانند انگلیسی)
  • توانایی کار با نرم‌افزارهای Microsoft Office مانند Word، Excel، Powerpoint و …
  • توانایی جستجو در اینترنت
  • تسلط به ابزارهای آنلاین مرتبط شغلی

یه تقلب کوچولو: برای ذکر مهارت ها میتوانید از مهارت های ذکر شده در آگهی استخدامی نیز استفاده کنید و هم چنین به مهارت هایی که در دوران تحصیل یا دوران کاری به دست آوردید؛ اشاره کنید.

 

  • میزان آشنایی با زبان‌های خارجی

در نگارش این بخش ،شما باید نام زبان هایی که با آن ها اشنایی دارید را قید کنید و سطح تسلط خود به آن زیبانرا مشخص کنید.

  • نکته:
  • در صورت اخذ مدرک معتبر برای یک زبان ، نوع مدرک و نمره نهایی اخذ شده را بیان کنید.
  • سطوح اشنایی با یک زبان شامل: مقدماتی ،متوسط، خوب، عالی و زبان مادری هستند.
  • در بیان این بخش از اغراق خود داری کنید.

 

  • تالیفات

در صورت نگارش مقاله یا کتاب مرتبط با موقعیت شغلی مدنظر ؛  برای کتب منتشر شده ، نام کتاب و تاریخ نشر کتاب را در این بخش بیان کنید و برای مقالت منتشر شده با نام شما ، عنوان مقاله و سال انتشار مقاله و نوع ناشر مقاله( مثلا  ISI،ICS،سیویلیکا و…) را ذکر کنید.

 

  • جوایز و دستاوردها

اگر در حوزه کاری یا تحصیلی خود ، به دستاورد خاصی دست پیدا کردید : مثلا ثبت ایده یا ثبت اختراع یا کسب رتبه کارمند نمونه یا کسب جوایز جشنواره هاو مسابقات مختلف (مثل فارابی و خیام و فجر و…) در این بخش ، آن ها را ذکر کنید.

توجه داشته باشید که در ذکر جوایز و دستاورد های خود ، ابتدا رتبه کسب شده در رویداد , سپس نام جشنواره یا مسابقه و درنهایت زمان  آن را ذکر کنید . به عنوان مثال ،کسب رتبه سوم جشنواره بیت المللی اختراع و نواوری خیام در سال ۱۴۰۲

  • گواهینامه‌های آموزشی

اگر علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، در دوره‌های آموزشی یا وبینار های اموزشی مرتبط با موقعیت شغلی مدنظر کارفرما شرکت کرده‌اید و موفق به کسب مدرک و گواهینامه پایان دوره شده‌اید ؛ در این بخش نام دوره ها و موسسه برگزار کننده دوره و  زمان برگزاری دوره ها را ذکر کنید. مثلا: دوره مقاله نویسی پیشرفته ،موسسه فلان (سال ۱۴۰۲)

 

  • تفریحات و سرگرمی‌های شخصی

اگر می‌خواهید کمی رنگ و بوی خودمانی به رزومه‌تان اضافه کنید در مورد تفریحات و علاقمندی‌های شخصی‌تان صحبت کنید. این بخش اگرچه کاملا اختیاری است و تاثیر چندانی بر روند گزینش و استخدام شما ندارد؛ اما شما را به عنوان یک انسان واقعی با علاقمندی‌های شخصی به نمایش می‌گذارد. از کجا معلوم! شاید فرد مصاحبه‌کننده علایق مشترکی با شما داشته باشد و باعث تغییر مثبت فضای جلسه مصاحبه شود!.

در نگارش این بخش از رزومه به موارد زیر دقت کنید:
  • توضیحات مرتبط با این بخش باید کوتاه و مختصر باشد.
  • در نگارش این بخش از عبارات و جملات کلیشه‌ای مانند “معاشرت با دوستان” استفاده نکنید.
  • در نگارش این بخش بر روی فعالیت‌های گروهی و تیمی تمرکز کنید.
  • سرگرمی ها و علایق مرتبط با شغل مورد تقاضای خود را در این بخش بیان کنید.
  • اگر سرگرمی‌های غیرمعمول دارید آن‌ها را در رزومه خود بیان کنید، این کار باعث جلب توجه کارفرما خواهد شد.
  • از نوشتن مهارت‌هایی که از همه متقاضیان انتظار می‌رود بپرهیزید و تنها موارد حائر اهمیت را بنویسید تا حرفه‌ای تر جلوه کنید.
  • برای نظم‌بخشی بصری به رزومه، از علامت‌گذاری و بولت پوینت برای دسته‌بندی علایق خود استفاده کنید.

 

  • ارجاعات در رزومه:

بسیاری از کارفرمایان در مرحله مطالعۀ رزومه، درستی سوابق شما را بررسی نخواهند کرد. بنابراین اگر در رزومه خود با کمبود فضا روبرو هستید می‌توانید این قسمت را حذف کنید و در صورت درخواست، شماره تماس کارفرمایان پیشین خود را در اختیار کارفرمای جدید قرار دهید. همچنین، گاهی اوقات یک نامه پوششی به همراه رزومه خود برای کارفرما ارسال کنید.

معمولاً دو نوع ارجاع در رزومه کافیست:
  • ارجاع تحصیلی (معرفی استاد راهنما)
  • ارجاع شغلی (معرفی کارفرمای قبلی).

 

 

اشتباهات رایج نگارش رزومه:

بر اساس گزارش وب‌سایت kent.ac.uk، نظرسنجی از کارفرمایان نشان داد بیشترین اشتباهاتی که کارجویان در رزومه خود مرتکب می‌شوند به ترتیب زیر است:

  • غلط‌های املایی و دستور زبانی ۵۶%
  • نامرتبط بودن مهارت‌های کارجو با شغل ۲۱%
  • کوتاه بودن رزومه و سابقه کاری کم ۱۶%
  • ساختار بد و ضعیف محتوای رزومه ۱۱%
  • نداشتن دست‌آورد ۹%
  • نادرست بودن شماره تماس و ایمیل ۹%
  • گنگ بودن اطلاعات محتوای رزومه ۵%
  • دروغگویی ۲%

مواردی که نباید در رزومه قیدشود ؛ چیست؟

  1. شغل­‌های کوتاه مدت
  2. وقفه در کار
  3. تعدد تغییر شغل
  4. بیان میزان دستمزد مورد انتظار برای آن موقعیت شغلی
  5. بیان بیش از حد جزئیات پروژه های کاری و تحصیلی
  • شغل­‌های کوتاه مدت:

اگر در مدت کوتاهی در جایی کار کرده‌اید و بصورت موقتی از کسب و کاری امرار معاش کرده‌اید، از نوشتن آن در رزومه صرف نظر کنید. به رزومه به عنوان لیستی از سوابق کاری گذشته نگاه نکنید بلکه آن را به عنوان یک ابزاری ببینید که شما را بهترین گزینه برای شغل مورد نظر معرفی می‌کند.

  • وقفه در کار:

اگر در تاریخچه و سوابق کاری شما وقفه‌ای بوده و چند ماه شاغل نبوده‌اید، نیازی نیست هر تاریخ شروع و اتمام اشتغال به کارتان در هر مکانی که در آن کار کرده‌اید را بنویسید و از الگوی رایج نوشتن تاریخ پرهیز کنید. بهتر است به نوشتن سال‌های فعالیت بسنده کنید و ماه‌ها را ننویسید.

  • تعدد تغییر شغل:

اگر چندین بار شغل و محل کارتان را تغییر داده‌اید، برای هر کدام دلیل قانع­ کننده و خوبی برای بیاورید مثل تغییر محل سکونت یا تعطیل شدن کمپانی و سازمانی که در آن بودید. با این کار ابهاماتی که ممکن است در ذهن کارفرما ایجاد شود را از بین ببرید.

 

 

نکات انتهایی:

پذیرش رزومه ، همیشه منجر به استخدام نخواهد شد ؛ هم چنین در پذیرش رزومه محتوای رزومه نویسی برای کارفرما مهم تر از ساختار گرافیکی آن است. (اما  هنگام ساخت رزومه ،توجه به هر دو قسمت محتوا و ساختار رزومه نویسی  ضروری است.)

نکته مهم تر آنکه در تهیه رزومه جهت ارسال برای موقعیت های خارج از کشور؛ زبان نگارش رزومه نویسی را انگلیسی در نظر بگیرید و در تهیه رزومه جهت ارسال برای موقعیت های داخل از کشور؛ زبان نگارش رزومه نویسی را فارسی در نظر بگیرید.(البته در ارسال رزومه  برای موقعیت های داخلی به شرط مطمئن بودن از این موضوع که کارفرما شما مسلط به زبان انگلیسی است ، میتوانیدرزومه  را به زبان انگلیسی تهیه و تنظیم کنید.)

جهت مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد رشته مهندسی پزشکی   اینجا کلیک بفرمایید

biomedical engineeringbmeانجمن علمی مهندسی پزشکیدپارتمان مهندسی پزشکیرزومهرزومه چیست؟رزومه نویسی
نوشته قبلی
معرفی کتاب شناخت تجهیزات پزشکی
نوشته بعدی
مقاله علمی در مورد نانو حامل های پلیمری به عنوان سیستم های محرک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up